به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو اربعین، پیر حسین کولیوند با اشاره به آخرین وضعیت بهداشت و درمان در اربعین ۹۸، توضیح داد: طبق تفاهمنامهای که بین ایران و عراق با حضور وزرای بهداشت دو کشور در روز یازدهم محرم سال جاری به امضا رسید، کارگروه مشترک بهداشت و درمان بین ایران و عراق ایجادشده است.
وی افزود: طبق این تفاهمنامه پزشکان ما در طول ایام اربعین در کشور عراق به زائران خدمترسانی میکنند و ما توانستهایم خوشبختانه درزمینهٔ ارتوپد، جراحی، عمومی، مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی، طب اورژانس، اطفال زنان و ... تمهیدات لازم را انجام دهیم.
رئیس اورژانس کشور بابیان اینکه در راستای همراهی و همکاری بیشتر پزشکان اعزامی سعی شده تا این افراد به زبان انگلیسی و عربی تسلط داشته باشند، تأکید کرد: خدمات و پزشکان اعزامی مذکور جدای بحث پایگاهها و موکبهای درمانی است که به زائران خدمات پزشکی میدهند.
کولیوند بیان کرد: در کنار این موکبها و پایگاهها، ستاد اجرایی فرمان امام نیز با اعزام اورژانسهای سیار کمکهای بسیار خوبی را از طریق ۳۵۰ پزشک و پیراپزشک به زائران اربعین میدهد.
وی افزود: خیریه ثارالله نیز در منطقه کوت مرز مهران که یک نقطه بسیار لازم و واجب برای استقرار پایگاه امدادی و درمانی است بیمارستانی را تجهیز کرده که خوشبختانه این بیمارستان نیز میتواند در راستای خدمترسانی به زائران نقشی مهم ایفا کند، این بیمارستان همچنان دارای تجهیزاتی چون سیتیاسکن، آزمایشگاه و ... است.
رئیس اورژانس کشور بیان کرد: خیریه ثارالله در کشور عراق و در شهر بدوه نیز درمانگاهی که به نام امام خمینی(ره) مزین بود را دوباره تجهیز کرده تا بتواند در خدمت زائران اربعین باشد که این امر نیز توانسته ظرفیتهای خوبی را به بحث ارتقای سلامت و درمان زائران اضافه کند.
کولیوندی بابیان اینکه موکبها و پایگاههای درمانی و اورژانسی در تمام مناطق از مرز مهران تا شهرهای نجف، سامرا، کربلا و کاظمین مستقر هستند گفت: همچنین در مسیر نجف و کربلا نیز موکبهای درمانی به زائران خدمترسانی میکنند.
نظر شما